Levyjen käsittelyä

Levyjen käsitteleminen on hankalaa senkin takia että ne monta kertaa ovat kooltaan suuria vaikkakin painoa ei välttämättä ole paljoakaan. 3 x 1,5 m vaneri saattaa painaa reilusti alle 30 kg, kun taas muutaman millin paksuinen metallilevy helposti satoja kiloja.

Alipainenostin tarjoaa taas ergonomisesti katsoen parhaan työkalun kun käsitellään alle 200 kg painavia levyjä. Isoon MDF- levyn nostamiseen pinkasta sahalle saatetaan tarvita jopa 3 työntekijää, jos halutaan että levy ei naarmuunnu ja suositeltava nostettava kilomäärä ei ylity. Alipainenostimella yksi henkilö tekee noston helposti naarmuttamatta levyä.

Alipainenostimella levyt voidaan myös kääntää, esimerkkinä ovien tai ikkunoiden nostaminen linjalta A-pukille.

Saksinostin, pinoamisvaunu ja nostopöytä ovat hyviä apuvälineitä koneiden vieressä tai linjojen päissä levypinkkojen saamiseksi oikealle korkeudelle. Usein myös nostopöytiä käytetään integroituna linjoihin korkeuden säätämiseen. Suurimmilla nostopöydillä jopa 10 t kapasiteetti.

Tuntuuko trukilla ajaminen edestakaisin turhalta kun levyjen siirtämisen paikasta toiseen voisi hoitaa Q-Systemin rullaradoilla.

Kokonaisten levynippujen käännöt onnistuu Premierin lavankääntäjillä.